Galoppen satser på ungdommen!

Galoppen satser på ungdommen!

Sørlandsgaloppen 2016 fortsetter galoppens ungdomsprofil for ungdommer 13-20 år hele galoppuka. Også i år blir det Trimtex Cup med ledertrøyer, poengtrøyer og jaktstart. I tillegg blir det også gps-tracking med live-sendinger på arena Høvåg.

TrimtexCup starter torsdag 7.juli med Sprint i Lillesand sentrum. Trimtex Cup gjelder for klassene D13-14, D15-16, D17-20, H13-14, H15-16 og H17-20. Klassene som inngår i Trimtex Cup kommer til å få spesiell oppmerksomhet hver dag. Jaktstarten siste dag blir avgjørende for rekkefølgen, selvfølgelig slik at førstemann i mål vinner. Utgangspunkt for jaktstarten er sammenlagt tid etter de tre første løpene.

Ledertrøye deles ut allerede etter Sprinten i Lillesand. Best på sprinten starter med ledertrøya fredag 8.juli - ei ledertrøye som selvfølgelig vil vandre videre slik at den som foreløpig er best sammenlagt etter hvert løp har den på "lån" til neste dag. Den totale sammenlagtvinneren beholder trøya etter siste dagen. 

Det deles også ut ei poengtrøye hver dag med bakgrunn brukt tid på 1-2 strekk/deler av løypa. Hvilke strekk som gjelder for den enkelte dag vil bli annonsert på forhånd. Poeng vil bli utdelt til de 10 beste tidene på angitt strekk/ del av løypa hver dag, med 10 poeng til beste tid og 1 poeng til tiende beste tid. Kun løpere som fullfører dagens løype regnes med i kampen om Poengtrøya.

Leder- og poengtrøyer samles inn etter hvert løp og deles ut neste dag til de som leder aktuell klasse. Om flere har samme poengsum avgjør loddtrekning hvem som løper med ledertrøya. Dersom samme løper har både leder- og poengtrøya, vil nr. 2 i kampen om poengtrøya løpe med poengtrøya. Om den totale vinne av ledertrøya også har flest poeng i kampen om poengtrøya, så vil den som har nest flest poeng bli utnevnt som vinner av poengtrøya.

 

Leave Your Comment

Logg inn for å skrive kommentarer