Han lover en topp Sørlandsgalopp

Han lover en topp Sørlandsgalopp

Med Sørlandsgaloppen 2016 i det han kaller «selveste indrefileten av Sørlandet», med overnatting på vakre Skottevik Feriesenter og erfarne arrangørklubber, er Nils Gjelsten trygg på at det blir en flott galopp sommeren 2016,

53-åringen, til daglig produksjonsdirektør på Glencore i Kristiansand (kanskje bedre kjent som Falconbridge), er leder av Hovedkomiteen for Sørlandsgaloppen 2016. Som e fleste andre ledere i o-sporten løper han gjerne orientering selv, som også kone og sønn gjør. I o-gruppa i idrettslaget Høvdingen har han vært i styre og stell siden han kom til Lillesand tidlig på 90-tallet. Og i flere perioder vært leder av gruppa.

Men nå er det «fellesprosjektet» Sørlandsgaloppen 2016 Nils Gjelsten leder der klubbene Høvdingen, Kristiansand Orienteringsklubb, OK Sør, Oddersjaa og Birkenes IL har hovedansvaret. Men også Søgne og Songdalen O-klubb og Vindbjart er med for å lage et best mulig arrangement.

Sommerbyen                                                                                       
-Området løpene går i kan jo ikke bli flottere, mener HK-lederen som med «militærfar» har vokst opp rundt omkring i landet, men fra 1992 vært sørlending med tilhold i Lillesand.  – Det starter jo med sprintløp i sommerbyen Lillesand på torsdag 7. juli ,med samlingsplass i S.N. Hansens Park helt nede ved sjøen, forteller Gjelsten og legger til at her er det badestrand tett på samlingsplass.

Blindleia
Deretter forflytter Sørlandsgaloppen seg noen kilometer vestover til Høvåg der løypene går noen meter fra Blindleia, kanskje Norges mest attraktive ferieområde på sommeren. – Får vi flott sørlandsvær, og det har vi allerede bestilt, tror jeg Sørlandsgaloppen 2016 skal bli en flott opplevelse både for unge og godt voksne, lover Gjelsten.

Ungdommen
Også i år satses det litt ekstra på ungdommen med egen «Trimtex-Cup», poengtrøyer GPS-tracking og jaktstart siste dagen. – Men Sørlandsgaloppen er også ideell for familier som vil ha en aktiv ferie med muligheter til å oppleve Sørlandet med Dyreparken, småbyene, badestrendene, alt sommerbyen Kristiansand har å by på og masse annet, sier en entusiastisk HK-leder som har opplevd økende interesse for galoppen.

Stor pågang

 – Vi kan ikke huske at vi har hatt så mange overnattingsbestillinger et halvår før arrangementet som vi har denne gang. Det lover bra, sier Gjelsten som sammen med hovedkomiteen har måttet finne flere attraktive overnattingssteder for å gi et best mulig tilbud.

I Høvåg går løpene på tre forskjellige kart, enten nytegnet eller revidert med samlingsplass på Høvåg skole. – Terrenget er detaljrikt med en god del stier,  veier og kulturmark. Det kan nok noen steder være litt tungløpt. Men vi er trygge på at dyktige løypeleggere skal sørge for at det blir gode løpsopplevelser for de mange som kommer til galoppen, sier Gjelsten.

Optimistisk

Og etter stormøte med alle de arrangerende klubbene 18. januar er HK-lederen både rolig og optimistisk: - Her tas det skikkelig ansvar. Og klubbene er godt i gang med å forberede sine ansvarsområder, sier sivilingeniøren som har som målsetting minst 1000 deltakere.
Ja, på stormøtet slo den erfarne Sørlandsgaloppen-mannen Jack Bjørnsen fast at målet i 2016 bør være 1200 deltakere. Han kunne fortelle at en gruppe på 45 tsjekkere er invitert til Sørlandet av KOK og skal delta i Sørlandsgaloppen 2016.

-Målet vårt er å lage et kvalitetsarrangement der alle får mange gode opplevelser. Med dyktige arrangørklubber, erfarne løypeleggere og kontrollører og masse lokal entusiasme er jeg trygg på å ønske norske og utenlandske o-løpere velkommen til fire o-løp på Sørlandet sommeren 2016, sier Nils Gjelsten.

 

Leave Your Comment

Logg inn for å skrive kommentarer