Her er kartene det skal løpes på i SG 2016

Her er kartene det skal løpes på i SG 2016

Mange løpere vil selvsagt gjerne ta en titt på kartene før løpene starter. Her kan du se litt av kartet som skal benyttes i Lillesand under sprintløpet torsdag 7. juli. Alle  kartene ser du ved å gå videre i saken.

Løypelegger i Lillesand er Ståle Gjelsten, og han lover ei skikkelig urban løype i turistbyen Lillesand.

 

– Det blir lite skau, veldig urbant med fast underlag, noe løping  i byens parker og stor fart, sier løypelegger Gjelsten, forøvrig sønn til leder av Hovedkomiteen. Han er trygg på at det er slik sprintløyper skal være etter internasjonal- og VM-standard. – Så her blir det fokus på veivalg, sier Gjelsten som tror at noen av løperne vil synes løypene er litt»unorske». Men det er altså helt bevisst

Andre dagen, fredag 8. juli, er det klart for første løp i Høvåg med samlingsplass på Høvåg skole. Her er det Åmland-kartet som skal benyttes. De tre løypeleggerne i Høvåg, Eirik Martens Svensen, Jarle Ausland og Svein Wigemyr har lagt vekt på mest mulig løpsvennlige løyper i et til tider litt krevende sørlandsterreng.

Løypeleggerne skriver følgende om terrenget i Høvåg: Terrengbeskrivelse Høvåg: Relativt flatt terreng med blandingsskog bestående hovedsakelig av furu og eik. Innslag av ulike typer kulturmark. Områder med veldig god løpbarhet og noen områder med nedsatt løpbarhet (kystterreng). En del stier og veier i terrenget.

Tredje dagen er det klart for langdistansen. Da skal både Hæstad og Eidjord-kartet brukes. Mens det siste dagen løpes mellomdistanse på Hæstad-kartet.

Leave Your Comment

Logg inn for å skrive kommentarer