Norgesvenn fra Silkeborg klar for "Galoppen"

Norgesvenn fra Silkeborg klar for "Galoppen"

Den første danske o-løperen har gitt beskjed om at han er klar for Sørlandsgaloppen 2016. Han heter Lars Ole Larsen, er fra Silkeborg, og er for veteran å regne i «Galopp-sammenheng».

-Siden «nittenhundre og åtte og halv fjers» (1978 for de som ikke er inne i danske tellemåte) har jeg deltatt i Sørlandsgaloppen.  Jeg tror årets løp blir nummer 36 i Sørlandsgaloppen, sier Norgesvennen Lars Ole Larsen, 72 år gammel og storforbruker av Norge både på sommer og vinter.

Larsen har deltatt i Midnattsolgaloppen en rekke ganger, løper i klasse H-70, og skulle gjerne sett at flere dansker hadde tatt turen til Sørlandsgaloppen. –Mange danske o-løpere drar nok sydover for å konkurrere. Og mange drar til svenske O-ringen. Men de går glipp av flotte løyper og fine arrangementer i Norge, sier Larsen som tror at sterk dansk krone i forhold til norsk krone kan gjøre det merattraktivt å delta i Norge i sommer.

Men tilbake til Norgesvennen Larsen. Hvert eneste år er han på Sjusjøen og går på ski. – I minst 30 år har jeg vært i de flotte løypene der på ski, forteller Silkeborg-løperen som også har vandret i norske fjell i rundt 25 år.

Om hvorfor han velger Sørlandsgaloppen, sier 72-åringen: - Det er flotte og inspirerende terreng som skiller seg veldig ut fra det vi er vant til i Danmark.  Og arrangørene er dyktige og lager fine rammer rundt løpene, sier Larsen og trekker gjerne frem fjorårets Sørlandsgaloppen høyt til fjells i Rauland som et mønsterarrangement. 

For årets Sørlandsgaloppen i Lillesand og Høvåg har Lars Ole Larsen et klart ønske: - Massevis av solskinn på flotte Sørlandskysten. Det er mitt håp for Sørlandsgaloppen 2016, sier mannen som ikke har seier i H 70-klassen som det viktigste. – For meg er det viktigste å delta, få en fin tur i skogen og treffe o-venner.

Leave Your Comment

Logg inn for å skrive kommentarer