Søstertreff på Sørlandsgaloppen 2016

Bildet viser Elin Handegård Hegreberg  og Ann Merete Handegård og noen av tanteungene.  De skal være med i år. I tillegg kommer Berit Handegård Lorentzen med mann og to barn fra Bergen og Tone handegård fra Voss. Bildet er tatt på Gaustatoppen under fjorårets Sørlandsgaloppen..

Søstertreff på Sørlandsgaloppen 2016

Det blir et skikkelig søstertreff på Sørlandsgaloppen 2016 når de fire Vestlands-søstrene Handegård møtes.

Både Tone Handegård, Elin Handegård Hegreberg, Ann Merete Handegård og Berit Handegård Lorentzen er klar for årets Sørlandsgalopp. Og flere av dem tar med både barn og ektefelle til løpene.
Det startet med at orienteringsgruppa i Voss IL bestemte seg for å legge årets klubbtur til Sørlandsgaloppen. Der er Tone Handegård med sammen med sønn Lars Andreas Een på 17 og lillejenta Rannveig på 6 år. To av søstrene bor på Voss, ei i Bergen og ei i Stavanger.

-Vi har tidligere vært på Fjord-O i Førde i 2014 og på Sørlandsgaloppen på Rauland i fjor. Ungene synes det er så kjekt å reise til slike løp, de synes det er gøy å delta og være sammen med de andre i o-gruppa. I tillegg treffer vi familie som bor andre steder i landet, sier Tone Handegård fra Voss.

Hun forteller at det var bestefaren til ungene som drev med orientering og har inspirert resten av familien.

Sørlandssommer
Når det gjelder forventninger til årets Sørlandsgaloppen, så håper vestlendingene på å få oppleve en skikkelig sørlandssommer. De har alle leid seg inn på vakre Skottevik feriesenter helt ute mot Skagerrak og blir der fra onsdag før Sørlandsgaloppen starter til søndag.

For mamma Tone blir det å følge minstejenta i småtrollklassen og deretter antagelig en direkteklasse.

Treffe o-venner
De ser frem til å løpe orientering i et annerledes terreng enn de er vant til, og tror ikke overgangen fra fjorårets høyfjells-galopp i Rauland skal bli for stor. –Det var langt fra bare fjellvidder og lettløpt terreng i Rauland. Det var faktisk mye tett skog og skrålier der, sier Tone Handegård.

Hun forteller at også andre i o-gruppa på Voss tar turen til Sørlandsgaloppen for å treffe familie som skal delta og for å treffe gamle o-venner de har møtt på løp gjennom årene.
O-gruppa i Voss IL er ikke blant de største. – Vi er ca 45 medlemmer, arrangerer treningsløp en gang i uka i sommerhalvåret og arrangerer 6-7 lokale løp hver sesong, forteller den ene av de fire søstrene Handegård som skal til Lillesand og Høvåg for å løpe orientering til sommeren.

Foto: Bildet viser Elin Handegård Hegreberg  og Ann Merete Handegård og noen av tanteungene.  De skal være med i år. I tillegg kommer Berit Handegård Lorentzen med mann og to barn fra Bergen og Tone Handegård fra Voss. Bildet er tatt på Gaustatoppen under fjorårets Sørlandsgaloppen..

Leave Your Comment

Logg inn for å skrive kommentarer