Sterkt politikerfelt stiller i Sørlandsgaloppen

Sterkt politikerfelt stiller i Sørlandsgaloppen

Lillesands sporty og alltid positive ordfører, Arne Thomassen, er klar for Sørlandsgaloppen. Med seg får han en ordfører fra indre bygder og en profilert rikspolitiker, nemlig Kjell Ingolf Ropstad (bildet).

Lillesands-ordføreren har utfordret ordførerkolleger fra Grimstad til Søgne om å stille til start sammen med 1200 o-løpere fra åtte nasjoner når Sørlandsgaloppen starter 7. juli. Best respons har han så langt fått fra en ordførerkollega i de indre bygder, nemlig Bjørn A. Ropstad, ordføreren i Evje og Hornnes og sønnen hans, den kjente KrF-politikeren Kjell Ingolf Ropstad. Sistnevnte i klasse 17 AK, de to ordførerduellantene i H 17C.
Thomassen sendte følgende oppfordring til ordførerne i distriktet: "Kollegaer, har noen av dere anledning til å stille opp på dette? For min del blir det nok i meget rolig gange rundt løypa.

- Utrolig flott at 1200 o-løpere kommer til Lillesand. En flott markedsføring av byen gjennom en sunn og god idrett, sier ordføreren som regner med at han er den som er aller best kjent i Lillesands gater og parker, men likevel helt sikkert ikke vinner åpningsløpet. - Jeg har gledet meg til å vise frem byen, sier Thomassen som er stolt og glad over at de samarbeidende klubbene fra Søgne, Songdalen, Kristiansand, Vennesla, Lillesand og Birkenes legger arrangementet til Lillesand og Høvåg.
En mer erfaren o-løper er stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) fra Evje. - Jeg mener å huske at jeg deltok i Sørlandsgaloppen som ung gutt, sier Ropstad som gleder seg til å stille på startstreken i et o-løp igjen. Han har representert Otra IL i o-sammenheng og deltatt i både kretsløp og de faste fredagsløpene på Evje. - I familien drev vi også mye med turorienering, en flott form for å kombinere turggåing med å bruke hodet for å finne frem i skauen, sier Kjell Ingolf som kommer sammen med pappa Bjørn (bildet under)  til Lillesand torsdag 7. juli. - Men en bysprint som dette har jeg aldri vært med på før, sier Kjell Ingolf som gleder seg til en ny o-erfaring.

Grimstad-ordføreren Kjell Glimsdal ble også utfordret av Thomassen. Han har erfaring fra o-sportyen, men han hadde dessverre ikke anledning til å delta. Han svarte følgende på Thomassens utfordring: "Som tidligere deltaker i Sørlandsgaloppen, hadde det vært artig å bli med igjen. Men dessverre kolliderer det i år med andre sommerplaner."

Også Harald Furre og Jørgen Kristiansen, ordfører og varaordfører i Kristiansand, har meldt at de ikke kan møte K5-kollegaen. (K5 var navnet på storkomkuneprosjektet som skulle slå sammen Lillesand, Kristiansand, Birkenes, Søgne og Songdalen, men som folket sa nei til). Også Astrid Hilde i Søgne var forhindret fra å delta.
Så når politikerne ikke fikk til å lage en felles storkommune,  viser o-klubbene i de samme kommunene at felles løft og samarbeid er rette veien å gå. Iallfall i o-løypa.

 

 

Leave Your Comment

Logg inn for å skrive kommentarer